Kolonihaven

Hvordan udnytter man bedst få kvadratmeter i et kolonihavehus?

Det var udfordringen, da vi startede opgaven i et lille kolonihavehus i Roskilde. Susanne og Carsten havde netop overtaget kolonihaven. De var faldet for grunden og det lille søde hus, men huset indeni var ikke udnyttet optimalt til deres behov. Derfor var ønsket at forvandle kolonihavehuset til et funktionelt hjem med plads til:

  • Køkken
  • Entre
  • Opbevaring
  • Soveværelse
  • Garderobe
  • Spiseplads
  • Stue

Alt sammen på 35 kvm!

Vi mødtes med Susanne og Carsten i Roskilde, så vi kunne se nærmere på kolonihavehuset. Vi fik en rigtig god forståelse af udfordringerne ved de lille hus og hvilke behov de havde. Vi benyttede strakt chancen til at se på forskellige løsningsmuligheder, der kunne forvandle kolonihavehuset til et funktionelt hus. Nedenfor er et par billeder der viser hvordan vi satte tape på gulvet og flyttede rundt på møbler for at illustrere forskellige løsninger og fornemme de potentielle ændringer af rumfornemmelsen.

Vi havde nu fået et godt indblik i, hvad Susanne og Carsten ønskede, så vi gik i gang med at udarbejde et løsningsforslag til dem. En uges tid senere præsenterede vi dem for den løsning, vi synes var den ideelle løsning til det lille kolonihavehus. Vi gennemfik forslaget, og da alle var tilfredse med løsningen, blev vi enige om hvorledes projektet herfra skulle varetages. 

Susanne og Carsten ønskede et simpelt men lidt anderledes køkken til en fornuftig pris, derfor blev aftalen at de selv, udstyret med en indkøbsseddel til IKEA, købte og samlede IKEA kabinetter. Alle fronter, bordplader og tilpasning tog vi os af, samt monteringen af køkkenet, entreen og garderoben. Resultatet blev så flot.

Del denne post