Uge 1 | Soveværelset

JUHU – Fantastisk start! og en kæmpe forløsning at dommerne kan li’ vores stil og ikke mindst vores håndværk. LETTELSE og mod på meget mere Nybyg! Plus 20.000 dejlige kroner til budgettet.

Se vores gør-det-selv guides HER

Se flere billeder af vores soveværelse HER

Endelig kom dagen – Vores første dag som rigtige Nybyggere, første dag i Gul lejlighed og ikke mindst den første udfordring, Soveværelset!

Ambitionen var at skabe et roligt soveværelse, der udstråler varme og virker afslappende. Jordnære farver og simpel indretning – blev sat i fokus, sammen med en hjemmebygget seng og en vinduesvæg.

”Begynder uge” med mange nye ting – Nye omgivelser, Nyt ”job”, Nye maskiner – og så lige en kameramand i nakken. – Hvad er det her for noget!???

Med vildt mange sommerfugle i maven ankom vi til Hedehusene hvor vi for første gang skulle se vores Gule lejlighed. Meget spændte på at se de ekstra vægge vi, på arkitektskolen i København, havde tilføjet plantegningen – SE HER

SÅ NERVØSE VAR VI! – SE HER

Vi startede vores nye liv som nybyggere med, at hoppe i en container for at finde brugte vinduer. Nogle håndværkere var ved at skifte vinduer i et større lejlighedskompleks, og vi fik lov til at krejle nogle af de mange vinduer.

Som tak købte vi lækre flødeboller som vi med lidt besvær fik smidt op på en lift – til de søde håndværkere.

Det var ikke kun vinduesvæggen vi ville bygge selv, også vores seng.. – Vi ELSKER, multifunktionalitet. Så det sparsomme møblement i soveværelset skal kunne noget mere – og gerne noget uventet!

Til en seng skal der bruges en madras! På DBA fandt vi en madras i de helt rigtige mål, der ingenting fejlede.

Det er ingen hemmelighed, at vi er angst for at køre budgettet i sænk fra starten af. Om det er jysk snusfornuft eller overdreven forsigtighed skal være usagt.

Sikkert er, at den Blå Avis er et gennemgående tema for os i Nybyggerne. Brugt guld!

De første dage gik med at få styr på alt basis arbejdet – spartling, slibning, lidt mere spartling og så slibning af loft og vægge – første gang maling af loft, UPS! Vi må indse at loftet ligner et månelandskab og vi må på den igen.

Vi spartler og sliber igen og maler anden gang – de sidste små steder i loftet spartles og slibes imens vi sætter tape på kanten rundt i loftet for at lave en flot overgang til væggene som alle males i en ’Nude’ farve! (Se vores egne svingene meninger omkring farven lige HER!)

Gulv, fugning af vinduer, el og fodpaneler – Alt sammen nye opgaver for os som Nybyggere.

Heldigvis lavede vi også sjove projekter!

Bygselv projektet af vores seng, er et absolut yndlingsprojekt for Kristian – han NYDER at få lov til at udtænke løsninger, skabe sjove rum og praktisk opbevaring. – Se HER hvordan vi byggede sengen med skæve boghylder, plads til Ipad og mobilopladning!

Vinduesvæggen skaber sjæl og historie i vores soveværelse – Lys er vigtigt og vinduesvæggen betyder at lyset udefra nu kan sprede sig fra soveværelset og ind i det fremtidige walk-in. Vi har lavet en DIY guide til vinduesvæggen HER!

Små hyggelige og skæve nipsting, skaber hygge og stemning – med en improviseret ’drømme uro’ med små Lego mænd, klistermærker og et lakridspibe kort dekorerede vi den ene væg i soveværelset.

På DBA fandt vi de sejeste Verner Panton ”Lillebror lamper” som sengelamper og en flot retro Le Klint lampe til loftet. Vi synes Danske design klassikere er AWESOME, både nye og gamle, og vi håber på at finde seje lamper og møbler til hele lejligheden!

Kristian 31 år…

Kristians søstre og søde familier kom på et hurtigt fødselsdagsvisit lidt væk fra lejlighederne. De havde en kæmpe kagemand med til os og de andre Nybyggere – super hyggeligt at vi senere på aftenen kunne invitere Grøn, Rød og Blå på kagemand og fødselsdagshygge!

Afgørelsen!

Det er en super speciel følelse at sidde til afgørelsen – det er underligt at få direkte feedback/kritik fra dommerne, samtidigt er det virkelig lærerigt!

Heldigvis, fik vi positiv feedback særligt på vores hjemmebyggede seng og vinduesvæg. Puha – Sikke en dejlig start, det giver blod på tanden og lyst til meget mere nybygger-byggeri 😀

Tusind Tak fordi du læste med – forhåbentligt har du fået lyst til meget mere, så følg med her uge for uge hvor vi poster nye beskrivelser, DIY’s og ikke mindst billeder.

Del denne post