Uge 2 | Badeværelset

Kæmpe Overraskelse – og lykke!

Ovenpå en absurd hård uge med mange nye udfordringer, ganske lidt søvn, manglende finish, men stor tilfredshed med resultatet, fik vi for anden uge i træk sejren! og så endda badeværelset, det teknisk sværeste rum.

Se flere billeder af badeværelset HER!

Se vores gør-det-selv guides HER og farver/fliser HER

Det er med ærefrygt vi går ind i uge 2 af Nybyggerne. Badeværelset, et teknisk svært rum med mange ukendte processer.

Ambitionen var at skabe et lækkert lyst og nordisk badeværelse med fokus på kvalitet, renlighed og elegante linjer!

Hektisk uge med maksimalt tidspres op til afleveringsmorgenen. Vi nåede med nød og næppe i mål, dog med visse mangler såsom et dørhåndtag..!

Vi havde på forhånd en ide om at vi gerne ville slå de to badeværelser sammen, men dette kræver en godkendelse af den byggesagkyndige, hvilket vi fik på dag ét. Projekt ”hul i væg” kunne påbegyndes.

Vi startede med at UNDERVURDERE, hvor svært det er at lave et flot, lige hul i en gasbetonvæg. God start!

Rimelig irriteret (særligt Kristian – se film HER) over vores manglende evner og ordvekslinger ”Du saver skævt”! lykkedes det os at lave jordens grimmeste hul i væggen – fantastisk med en ekstra opmuringsopgave på en sindssygt tidspresset uge.

Loftet sænkes og gulvet vådrumsikres inden næste dags store fliseudfordring påbegyndes.

Du kan se, hvilke materialer vi brugte HER

Som udgangspunkt, ville vi gerne udføre alt arbejde selv, men vi anerkender, at vi ikke aner, hvordan man lægger fliser. Slet ikke de der kæmpestore terrazzo-fliser som ”vi” (Maria) har besluttet os for! Til Kristians store fortrydelse var der er ingen vej udenom.

Derfor hyrede vi en murer et par timer. Han hjalp Kristian med at lægge de første fliser, og udtænke den optimale måde at lægge resten. Det viste sig at være en ekstremt god investering, og Loui gav mange gode råd og kyndig vejledning!

Vi er på forhånd ikke enige, nå ja – og heller ikke klar over, om det tidsmæssigt er muligt at sætte fliser på gulv og to hele vægge. Derfor er den oprindelige plan at sætte fliser på bagvæggen og i brusenichen. Men når man nu er gået i gang – så kan man jo lige så godt fortsætte (også selvom tidsplanen er skredet!)

Og faktisk fungerer vores teamwork omkring opsætning af fliser ret godt – Maria skar fliserne på den store fliseskærer, og Kristian satte fliserne op.

Badeværelsesmøblet byggede vi selv i tyk bøgekrydsfiner med mørkeblå linoleum på toppen. Vasken integreres i møblet, så afløbet gemmes. Se hvordan det er sat sammen i videoen herunder.

Hektisk nat & morgen op til aflevering. Vi er pressede, og ingen søvn skærper ikke ligefrem effektiviteten!

Med én time tilbage til aflevering mangler vi stadig uoverskueligt mange ting, og vi bliver nødt til at prioritere. Tonen og konkurrencegenet skærpes, og med en habil slutspurt når vi næsten i mål. Dog med undtagelse af et spot i loftet, finish af fugen på sokkelfliserne, og så selvfølgelig det manglende dørhåndtag!

Uendelig trætte, men glade over resultatet gik vi til afgørelsen med stort håb og ingen forventninger.

Del denne post