Uge 3 | Uderum

Regn, regn og lidt mere regn, plus lidt blæst! – den helt perfekte uge til at lave terrasser. ☀ 🌧

Terrasserne skal være en naturlig forlængelse af lejligheden og de skal indbyde til Grill-hygge og kaffeslabberas – ude i den danske sommersol.

Se flere billeder HER

Se vores gør-det-selv guides HER og materialer HER

Havemøbel-revolution!!! Det skal være slut med store plastik-terrassemøbler. Vi vover pelsen og prøver noget anderledes! – Lyserøde mosaikker 💪 og pindebrænde-stole!

Alle fire lejligheder har forskellige udfordringer og udformninger i denne uge – og mega fedt er det, at Gul lejlighed har hele 2 terrasser. Også selvom det koster dobbelt op på energikontoen.

Men men men.. det skal ikke være nogen hemmelighed, at det var en knaldhård psykisk udfordring at kunne se de andre være LANGT foran hele ugen igennem..

Vi holder (det meste af tiden) hovedet højt, og fejrer Marias fødselsdag med den fysisk hårdeste dag som nybyggere! Vi skåler i Urtemedicin – som Kristian har fået af sin søster til hårde tider, og håber på indre urkræfter.

Vores ændringer af plantegningen har, igen i denne uge, betydning for placeringen af terrasserne. Vi har prioriteret, at have den ene terrasse i forlængelse af vores fremtidige stue fremfor soveværelset.

Tanken bag terrasserne er at skabe en morgen- og en aften-terrasse.

Morgen-terrassen afskærmes af et ”cykelfælge-espalier”! Korrekt – det er måske lidt en skør idé, som helt sikkert vil skille vandene – men den runde form og de fine skygger som fælgene kaster ind over terrassen, er lidt sjove!

Til terrassen lavede vi to ”Pindebrænde-stole”. Inspireret af et billed på nettet, gav vi os til at regne mål og vinkler på stolene ud. Vi er super glade for stolene – og det er mega sejt, at de udelukkende holdes sammen af tre stykker tov og dermed ingen skruer! Det var super dejligt, at de høstede så mange rosende ord fra dommerne.

I forlængelse af køkkenalrummet er Aften-terrassen. Her skal der grillhygges på gode sommeraftener med venner og familie.

Hele ”sidde-arrangementet” byggede vi i gasbeton, som vi beklædte med lyserøde mosaikker! Et lille oprør imod store klodsede terrassemøbler – og et lettere og mere feminint alternativ. Se hvor mosaikkerne er købt henne HER.

Hele anlægningen af de to terrasser valgte vi at gøre selv! Vi undervurderede helt klart de mange processer i klargøringen af underlaget – og vi kan vidst godt konkludere at vi aldrig bliver de store anlægsgartnere…

Del denne post