Uge 4 | Toilet/praktisk-rum/walk-in

3 rum på 5 dage! Det er da en smal sag. Ugens udfordring står på færdiggørelse af badeværelset – Toilettet, færdiggørelse af soveværelset – Walk-in og til sidst det ’lille praktiske rum’.

Sammenhæng er denne uges kodeord – de tre rum skal integreres i den større kontekst.

DBA + Danske design klassikere = Lykkelige Nybyggere ❤

Se flere billeder HER

Se materialelisten HER og farvekoder HER

Endnu engang rykker vi rundt på plantegningen!

Badeværelse nr. 2 deles op i to, den ene del integreres i det store badeværelse og den anden del af rummet laves til et lille praktisk rum.

I og med vi i program 3, besluttede os for at slå de to badeværelser sammen, er ugens udfordring i stor stil at færdiggøre mange af de beslutninger vi allerede er startet på.

Toilet:

Først lavede vi hul i væggen – Nu bygger vi vægge op!

Toilettet skal integreres i badeværelset, og sammenhængen med det eksisterende betyder at de samme store terrazzofliser videreføres på toilettet, ligeså vel som vægfarven.

Praktisk rum:

Da vi ikke ville have vaskemaskine på badeværelset – måtte vi igen ændre på plantegningen. Derfor besluttede vi os for, at lave et lille praktisk rum med plads til vaskemaskine, vasketøj og andre kedelige ting. Alle de ting, man jo har – men som man ikke gider at se på.

Vi fandt på DBA et gammelt københavner køkkenskab til bagvæggen af rummet. Det trængte til en kærlig hånd, så vi malede køkkenskabet i en støvet blå farve (S5010-R90B), som matcher det ”smokey blue” linoleumsgulv.

Walk-in:

Walk-in skal holdes i den samme farve som resten af soveværelset. Vi har helt bevidst valgt at placere rummene på den måde for at skabe praktiske rammer omkring ”Godnat, tøj af – hop i seng” og ”Godmorgen, stå op – hop i tøjet” – og på den måde, højne sandsynligheden for at vi får et soveværelse uden tøjbunker! Dream on…!

På den modsatte væg fornyede vi en gammel klassiker, kendt som Montana kube reolerne. Man kan sagtens selv give sine Montana reolerne nyt liv – Det kræver blot en let nedslibning, en flot farve og en god malerrulle. Montana reolerne fandt vi på DBA – helt pink var de malet og har helt sikkert været en del af et fantastisk pigeværelse! Den vilde farve gjorde kun forvandlingen til ”støvet blå” endnu sjovere.

På DBA fandt vi tre super seje ting

  1. En fin blå Syver stol fra Arne Jacobsen i en dejlig blå farve, matchende Montana reolerne.
  2. Den sejeste gule storebror lampe, designet af Verner Panton, Lampen har oprindeligt hængt på SAS Radisson hotellet på Amager.
  3. En flot gammel badevægt fra en læge klinik i Kokkedal. Tre gode ting med sjæl og historie – hvor heldig har man lov at være!

Der var mange jern i ilden og mange løse ender der til sidst skulle gå op i en højere enhed. Vi blev meget presset på tiden lige op til aflevering og lidt udfordringer med lampeopsætningen betød total kaos de sidste 5 min..

Der var mange jern i ilden og mange løse ender der til sidst skulle gå op i en højere enhed. Vi blev meget presset på tiden lige op til aflevering og lidt udfordringer med lampeopsætningen betød total kaos de sidste 5 min..!

Del denne post