Uge 6 | Alrum

Alrum, gang, kaffehjørne, projekt spisebord, gulv-til-loft reol og masser af loppe- og DBA fund!

Ugens opgave var kæmpestor – og med bare 4 dage til 40m2 – er det vores største opgave i Nybyggerne! 😅 Vi vidste på forhånd, at denne uge ville blive en kamp imod tiden, men det var også en kæmpe udfordring at skaffe nok møbler til det store rum.

Til gengæld er det fantastisk, at vi endelig kan skabe helhed i lejligheden – og ikke mindst skabe sammenhæng med vores køkken.

Se mange flere billeder lige 👉 HER

Se vores gør-det-selv guides 👉 HER

– og materialelisten 👉 HER

Alrummet skal holdes stort og åbent. Det skal være hjertet i lejligheden. Der, hvor vi kommer til at tilbringe meget tid, og hvor vi skal nyde tid med venner og familie 💛

For at skabe hygge i det store rum, har vi delt rummet op i tre mindre områder; kaffehjørnet, hyggehjørnet og spiseområdet.

Kaffehjørnet

(Ja – vi lavede også et kaffehjørne på den modsatte side af køkkenøen. Det bliver ikke rigtig vist i programmet, men vi vil selfølgelig gerne vise det frem. Du kan se mange flere billeder HER!)

Det er her vi skal nyde vores morgenkaffe, når vejret ikke tillader, at vi sidder udenfor på morgenterrassen. Kaffehjørnet er placeret på den modsatte side af køkkenøen, med to lækre tremmestole og et lille retro bord. Over det lille bord hænger en klassisk flowerpot lampe i lyserød, matchende vores køkkenbordplade.

Hyggehjørnet

Her kan vi kan sidde og drikke et glas vin, spille spil om aftenen eller nyde en kop te. Vi har valgt to lette hyggelige møbler, en fin blå sofa og en stor FDB stol i samme stil. På bagvæggen, bag den blå velour sofa, er der malet støvet blå (farvekode). En rigtig rar rolig farve. På sidevæggen har vi bygget en gulv-til-loft reol i støbekrydsfiner (DIY guide her). Gulv-til-loft reolen er opbygget asymmetrisk for at give liv og særpræg til rummet – og så er det her sjove genstande kan pynte og vi kan skyde lidt personlighed ind.

Men altså – hold nu op, hvor kan der stå mange ting, på sådan en kæmpe reol – praktisk i hverdagen – men vildt svært at finde nok ting til at dekorere hele reolen i Nybyggerne!

Spiseområde

Spiseafdelingen placeres tættest på terrassedøren og foran vinduet, så vi har udsigten fra spisebordet. Vi laver vores spisebord selv, men vi vil i denne uge gerne prøve kræfter med et nyt materiale, og vi har derfor valgt at støbe vores egen bordplade i beton (DIY guiden er lige her)

Da bordet skulle ud af formen fik vi hjælp af både Grøn og Rød lejlighed – og tusind TAK for det 🙌 ! Uden hjælp fra vores søde naboer var det aldrig lykkedes os at vende det 150 kg tunge bord! – Da Mette Helena til afgørelsen udtrykte, at “bordet gerne måtte have været større” blev der udvekslet hovedrystende smil fra os alle 😂 .

Kristian var i ugens løb på loppe-rov i Korsør. Han fik købt 6 flotte brugte FDB stole. Den der klassiske tremmestol med armlæn, med flot brugt patina. 😁 Udover stolene købte han også en fin gammel kommode, en super cool retro lampe med Le Klint skærm, en meget smuk gammel traktor i træ – som Kristian selvfølgelig er ovenud lykkelig over!!! Farmer boy! 🚜 Desuden fandt han gamle bibliotekskasser, flere retro lamper, en samling Rasmus Klump tegneserier, en mosaik plante-piedestal (måske, måske ikke dens oprindelige funktion?! 😅) og keramik. Sikke en go’ høst – og turen til Korsør var heldigvis den lange køretur værd!

DBA blev selvfølgelig også anvendt flittigt. Vi købte; 2 stk. Louis Poulsen pakhuslamper til gangen, morgenkaffe-stolene fra en Finsk møbeldesigner, den blå velour sofa, spisebordslampen af Arne Jacobsen og den gamle gymnastikbænk til gangen. Vi holder virkelig af, at sætte de her brugte ting ind i et helt nybygget miljø og få ‘foræret’ noget levet liv og historie til rummene.

Alt i alt, en vanvittig travl uge i Gul lejlighed – 4 timers søvn på 4 dage – og stadigvæk ikke tid nok til at nå vores ønskede finish-niveau – Mega ærgerligt! 😞Heldigvis er der en ny udfordring lige om hjørnet!

Gangareal

Gangen skal udstråle glæde og varme, og byde vores gæster hjerteligt velkommen indenfor i Gul lejlighed. Væggen maler vi en glad sennepsgul farve, som virkelig varmer den lange gang op. Udover at skulle rumme vores overtøj og være velkomstcentral, fungerer gangen også som et fordelingsrum til badeværelset og det praktiske rum – derfor skulle vi forholde os til, at rummet skal fungere i mange forskellige situationer!

Se billeder af gangen lige Her!

Vi har valgt at installere en lang hylde til opbevaring på den gule væg. Her kan vi gemme huer, handsker, cykelhjelme og alt det andet der skal være plads til i en entré. Derudover har vi placeret et gammelt spejl og en knagerække til jakker og den gamle gymnastikbænk langs væggen.

I gangen er der et elektronikskab til styring af alle elektroniske installationer. Vi har gemt det bag to store skydelåger. Det er der ingen, der gider se på hver dag ☺

Vi har valgt skydelåger med hvid højglans-overflade. Det er normalt ikke vores stil, men det gode ved højglans er at man kan skrive på overfladen (Husk husk husk – med whiteboard-markers!) – derfor har vi nu en kæmpe huskeseddel lige inden for døren! 📝

Del denne post