Uge 7 | Ekstra værelse

Hvor er det LUKSUS at have så mange m2, at vi har plads til et ekstraværelse!

Vi drømmer om at kunne have overnattende gæster. Men vi vil ikke bare lave et gæsteværelse, som står tomt hen, når vi ikke har nogen på besøg. Derfor skal ekstraværelset også indeholde et lille kontor, plads til træning og ikke mindst, plads til en racercykel – alt sammen i ét lille rum!

– Vi tænker smart (synes vi selv!) og laver en sej løsning til en seng! – Murphys bed 😀

Se mange flere billeder lige 👉 HER

Se vores gør-det-selv guides 👉 HER

– og materialelisten 👉 HER

Overnattende gæster og mulighed for at tage en hjemmearbejdsdag i ny og næ – hvorfor ikke se, om den kombi kan laves pænt og indbydende?

De intet mindre end fire funktioner i værelset, skal være; gæsteværelse, kontor, træningsområde og cykelopbevaring – tag touren rundt i rummet i videoen 👆 Synes du, det lykkedes?

Gæsteværelse

Et gæsteværelse kræver en gæsteseng 🤓 . Vi valgte at bygge en væghængt seng, der kan slås ned når vi har gæster – og slås op, når vi gerne vil bruge værelset til noget andet. Konceptet hedder en Murphys bed – og det er bare. så. smart! 🤩 Sengen blev bygget i krydsfiner, (et svært populært materiale hos gul 😁) med en reol integreret på den ene side af sengen. På pladen med madrassen på er der en whiteboard tavle – perfekt til hjemmearbejdet og søde beskeder! Sengens ben er designet så de, i opslået tilstand, fungerer som en hylde. Åbne- og lukkemekanismen er lavet som et ’låg’, som løftes for at kunne rotere sengen ned.

Få alle detaljerne med i DIY-videoen 👇 

Sengen blev mega cool, og vi er super stolte af designet og funktionaliteten!

Kontor

Det hjemmelavede skrivebord er integreret i det ene vinduesparti, for at udnytte dybden af vinduet og dagslyset. Skrivebordet er bare 55 cm bredt – til gengæld er der indbygget opbevaring under bordpladen til blokke og papir. På væggene i vindueskarmen er der lavet opbevaring til blyanter, sakse og alt, hvad man ellers har brug for på et kontor.

Det er så hyggeligt at sidde i et vindue – man bliver så glad af lyset og jeg får lyst til at sidde og fordybe mig – og så kan man holde lidt øje med fuglene og skyerne imens 👩‍💻

Skrivebordet er lavet af krydsfiner og beklædt med grønt bordlinoleum. På den måde opnår vi en lækker overflade på skrivebordet, samtidig med at vi holder os til de samme materialer som hidtil, og dermed får skabt en sammenhæng rummene imellem. Vi viser dig i videoen hernedeunder 👇, hvor let det kan være – og at der faktisk er ‘indbygget’ en længere kaffepause undervejs! 😉

Træningshjørne

Vi vil gerne have muligheden 😇 for at holde os i form, derfor er et andet krav til vores ekstra værelse, at et hjørne er dedikeret til træning og mulighed for styrketræning og yogaøvelser. Hjørnet består af en ribbe vi har fundet på DBA, en træningsmåtte og ellers en kurv med træningsudstyr; træningselastikker og håndvægte. 🤸‍♂️

 

Cykelopbevaring

I tråd med træningsområdet har vi et behov for cykelopbevaring, da Kristian har en landevejscykel han er meget glad for. Når cyklen nu alligevel skal være indenfor og optage plads (… 💁‍♂️), kan vi lige så godt give cyklen en central plads i rummet, og gøre den dekorativ. Derfor laver vi et hjemmelavet cykelophæng og placerer cyklen dekorativt midt på væggen.

Pastel, pastel, pastel..

Vi har valgt at male hele værelset en lys pastelgrøn, (se farvekode HER) for at give lidt liv til væggene og bevare alt det naturlige lys, der strømmer ind af de lækre vinduer. ☀

Alt i alt er vi meget tilfredse med vores ekstra rum!

Vi synes selv, vi har formået at integrere alle vores behov i ét værelse – som stadig hænger sammen som et rum!

Vores fold-ud seng er helt klart vores hidtil flotteste og mest funktionelle møbel, som vi er meget stolte af! 💛

Del denne post