Uge 5 | Køkken

Feminint vs. Maskulint – an ongoing battle..!

Vi vil skabe et stort og brugbart køkken – et køkken man kan lave mad i, som er praktisk og samtidig et hyggeligt køkken som indbyder til samvær og dejlig madlavning

Hjemmesnedkereret pudderfarvet bordplade… WAUW – Maria flyver på en lyserød sky!

Se mange flere billeder 👉 HER

Se vores gør-det-selv guides 👉 HER

– og materialelisten 👉 HER

Stort køkken med plads til alle..

Vi elsker at lave mad – Kristian er til det salte køkken og Maria til det søde. Vi nyder at bruge mange timer i køkkenet, og derfor er det et meget vigtigt rum. Vi har prioriteret at bruge mange penge på et stort køkken, med mange skabe og gode elementer. Skabe og skuffer har vi valgt i en mørk grå farve – derfor skal væggene i køkkenet være lyse, og bordpladen skal skabe modspil til det maskuline udtryk. 

70’ernes fliser

Som altid var vi ikke enige om, hvordan det færdige resultat skulle se ud! Vi brugte lang tid på at diskutere, hvorvidt det ville være pænt med klinker på væggene eller ej! Men i et rigtigt køkken hvor der laves rigtig mad, er der også rigtige klinker på væggene. I sidste ende gik det som oftest, Maria fik sin vilje, dog med det “abar dabei” at hun selv skulle sætte fliserne op!

Fliserne kom op, vendt på højkant – inspireret af de glade 70’erne.

Hjemmesnedkereret Bordplade ❤

Vi lavede vores egen bordplade – Maria havde en ide om, at bordpladen skulle have en lys pudderfarvet farve som modvægt til de grå køkkenskabe. Og når man ikke kan købe det i butikkerne, så må man jo lave det selv – desuden er det meget billigere!

Vi har ingen hund – men nu har vi Robertus!

Vi er helt på toppen over vores nye ingeniørstreg! Robotstøvsuger i soklen – det er sgu da smart 🙂 den kan selv åbne soklen og støvsuge i hele lejligheden, også når man ikke er hjemme.

Lys over Ø!

Som modspil til den lidt feminine bordplade, har vi forelsket os i en lampe med to lyskilder fra det franske lampefirma Lampe Gras (N302 Double). – den er SÅ cool! Lampen har et industrielt udtryk samtidig med at den er meget fleksibel i flere led – se link til lampen lige HER.

Gamle klassikere –> DBA ❤

Vi satte to gamle Louis Poulsen Magasin lamper i loftet, de giver et dejligt 180 graders lys og projekterer lys ud i hele rummet.

Og nu bliver det praktisk!

Det er vigtigt for os, at køkkenelementerne er placeret praktisk i forhold til hinanden, så arbejdsgangene bliver så optimale som overhovedet muligt. Vi har derfor placeret elementerne med tanke på, hvordan vores hverdag foregår – fra man kommer hjem med varer, til man sætter kyllingen i ovnen. Der er vist ingen tvivl om at det er en arbejdsskade !

Kaffe & familiehistorie

God godmorgen-kaffe er et MUST inden dagens udskejelser starter. Vi fandt en rigtig god espressomaskine på DBA, med tilhørende kaffekværn. Udover at holde os i live med god kaffe dekorerer kaffetingene vores store køkkenbord.

Cirkeldamen der pryder væggen over kaffemaskinen, er den eneste ting vi har haft med hjemmefra vores egen lejlighed. Det er en træfigur som Kristian har arvet, og som symboliserer Kristians familiehistorie.

Figuren er lavet af Kristians bedstefar og bedstemor, som sammen har udformet cirkeldamen efter FDBs kendte cirkeldame.

Hun er lavet i gammelt moseeg, som er et stykke meget gammelt egetræ, der i mange år har ligget i en mose på slægtsgårdens grund. Herefter har Kristians bedstefar tørret træet og brugt det til figurer. Det er de mange år i mosen, der har givet den mørke farve til træet.

Vi håber i kan li’ vores køkken, hvis du har nogle spørgsmål er du meget velkommen til at sende os en besked her på bloggen – og ellers kan du findes os på Facebook under navnen “Nybyggerne – Maria og Kristian” eller find os på Instagram:

@maria.saabye og @nybyggerne_krmi

Del denne post

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.